Saturday, June 20, 2015

Ma sain oma toanaabriga veits tuttavaks


Nõnda palju tegemist oli vahepeal, et siia ei ole jõudnudki tähtsaid sündmusi kirja panna. Neljapäeval (18.06) alustasime meie oma päeva suure shopinguga. Kõik vajalik toidukraam tuli valmis koju osta, et venna sõbrad ja meie sugulased nälga ei jääks. 

Kuid enne kõiki ettevalmistusi tuli ära teha väike videochat Kristina, Davidi (nemad on siis meie USA programmi eestvedajad - täpseid ametinimetusi ei tea ja ilmselt pole vaja ka) ning enda suvise toanaabri Evaga. Olen aus, üsna informatiivne vestlus oli. Veidi täpsustati asjaolusid, kuidas miski toimima hakkab ja no väga aus olla, siis oma toanaabriga väga suhelda küll ei saanud, aga tundus üsna tore tüdruk olema. Ja üks kõik, kus ööbime kas siis ühikas Moore Hall'is või siis kusagil väljasõitudel olles, siis oleme temaga kogu aeg koos ühes toas, et ei toimu toanaabrite vahetamist vahepeal. Lisaks öeldi, et tavaliselt see toanaabrite kokkupanek on väga hästi läinud ja paljud on omavahel väga headeks sõpradeks/sõbrannadeks saanud ja kui ei klapi, siis no kuuaega saab inimese moodi ikka läbi ja ühes toas koos oldud ja kui kaua me ikka toas koos oleme, kui päevad läbi igal pool mujal. Mina loodan parimat ja tõesti, tahaks sama mõnust toakaaslast nagu mul see aasta Tartus oli. See soov on vast liiast, kuid tõesti, saate aru küll.. :)

Aga nagu alati, minu internet kodus on level 100 või no, tegelikult tähendab see seda, et level -100, sest kui panin oma tuppa ja sättisin kõik nii valmis, et kõik toimiks, siis lausa kaks minutit toimis ja viskas kollase kolmnurga neti peale - aitäh, täpselt siis kui vaja on, siis ei toimi. Kuid ega väga valikut ei ole, sest muusugune nett meile koju ei levi. Great success e-stonia, ärge minu koju normaalselt netilevi ja kiirust pange. Vaatamata sellele, saime oma poole tunnise kõne ära tehtud. Kasutasime zoom'i selle jaoks. Tõesti väga lahe vidin, sarnane Skype'iga, kuid vähem kasutajaid, mistõttu toimib ka veidi paremini.

Kõige suurem jama, mis praegu on, on viisad. Kuna mingi jama on IT-süsteemidega, siis ülemaailma ei saada viisasid kätte. Kontakt on saatkonnaga olemas ja suur lootus on, et sellel nädalal tuleb pass koos viisaga ära, kui ei tule.. Siis Kristina sõnul saabume, siis kui saabume, peaasi, et ikka kohale jõuame, kasvõi nädal hiljem - "Neli nädalat on parem kui mitte ühtegi nädalat", aga samas, viis nädalat on parem kui neli nädalat. Ja kui tõesti peaks juhtuma nii, et viisa ei saabu õigeks ajaks, siis terve esimese nädala saame zoomiga ülekandeid loengutest. Ma ei mõtlegi selle peale, et ma ei lähe 29.06 kohale. Peab saama! No peab!

Igast muud infot oli ka, et kuna teisel nädalal oli planeeritud kanuumatk jõe peal, siis hetkel on jõe veetase nii kõrgel, et veele ei lasta. Korraldajad loodavad, et veetase siis selle paari nädala jooksul alla poole langeb, et veele minna saaks.

Tralala, ma lausa pakkisin kolm asja kohvrisse vahepeal. Minu arust meeletu edasi minek. Sellel pühapäeval saan veidi rohkem tegeleda sellega.

Teine üritus oli venna lõpetamine eile (19.06). Sai ka siis tema lõpuks oma gümnaasiumiga ühele poole ning täitsa tore üritus oli. Parim, mis selle eriti heaks tegi, oli üllatus isapoolse suguvõsa poolt. Onutütar organiseeris nii vaikselt ja tasa kohale oma vanema ehk siis meie onu ja tema naise, tädi ja vanaema ning ise enda ka muidugi! Aga see, et meie ei teadnud enne saali jõudmist sellest midagi, oli super. Mul on emotsioon siiamaani laes. Nii vahva üllatus nii meile kui ka Raunole. Noo nii hea ja tore oli neid taaskord näha! Rauno nägi vanaema alles siis, kui emps ja vanaema talle lilli viima läksid aktuse keskel. Rauno ütles, et see oli talle hea üllatus olnud ja vanaemal kallistuse ajal jalad maast kerkisid õhku. Õhtu möödus üsna rahulikult - salati ja koogi tegin eelmisel õhtul valmis, Peale aktust jäi vaid teha toorsalat ja juurvilja dipi asjad. Merilin aitas Rauno lilli vaasidesse jagada, sai hakkama küll. Õhtul saabusid meie juurde veel emapoolsed sugulased: vanaema ja vanaisa, onu koos oma tütrega, vanatädi Ragna koos oma tütre ja lapselapsega. Käts on vahepeal avanema hakanud, aga sööb nagu kuuvarjutus - tavaline. Ja Rauno enda sõbrad. Väga mõnus õhtu igatahes! Uni tuli üsna kiirelt peale, aga see vist üsna normaalne, kui rakkes kogu aeg oled. 











Naljakalt vähe sai pilte tehtud, aga eks nad on kogunemas ka alles..

Parim uudis on reaalselt näiteks see, et mul on pühapäev (21.06) vaba, ei mitte ühtegi üritust, kus olema peaks - saab vaikselt rahulikult kodus olla. Hommikul linnas ära käia, hästi vajalik shoping ära teha ja siis hobuste aeda teha, asju pakkida. Chill!

Sain oma mobiiltelefoni ka täna (20.06) tagasi, lõpuks saab teha ilusaid pilte ja selfisid! :D

Tänase päeva ürituseks on Jaani hüppevõistlus. Start antakse kell 14.30 proovihüppele, stardis on 21 võistlejat ning võistlus algab kell 15.00. Paigaks on Tehvandi K-90 hüppemägi Otepääl, veel jõuab tulla!

No comments:

Post a Comment